niedziela, 13 września 2015

Spagetti Aglio Olio bez glutenu


Uwielbiam szybkie i smaczne obiady zwłaszcza gdy w planie jest jeszcze przygotowanie pysznego deseru :)
Spagetti z czosnkiem i papryczka chili  ( może być również bez niej jeśli ktoś źle się czuje po papryce) jest tego rodzaju daniem.
Serdecznie polecam :)



Składniki:

- ok. 400 g spagetti bezglutenowe
- 125 ml oliwy z oliwek
- 6- 8 ząbków czosnku
- 2 papryczki chili ( ale można zrezygnować )
- 1 pęczek natki pietruszki
- świeżo starty parmezan lub twardy ser kozi ( jeśli ma być bez mleka krowiego )

 Opcjonalnie:
- rukola
- pomidorki


Tok pracy:

 Makaron ugotuj al dente. W tym czasie na patelni rozgrzej oliwę i wrzuć pokrojony na cienkie plasterki czosnek i posiekane papryczki. Makaron odcedzamy, przekładamy do patelni z czosnkiem i papryczką, mieszamy i podgrzewamy wszystko 2 minuty.
Gotowy makaron wykładamy na talerze, posypujemy parmezanem oraz natką pietruszki.  Podaję go z rukolą oraz pomidorkami.


Smacznego :)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za komentarze- każdy jest dla mnie bardzo cenny.