Smacznego :)
Ciasteczka z książki "Bez glutenu, bez wyrzeczeń" W. Madejska
Składniki:
- 150 g mąki ryżowej
- 50 g mąki gryczanej
- 30 g mąki ziemniaczanej
- 1/4 łyżeczki sody
- 2 jajka
- 80 g miękkiego masła ( u nas masło bez laktozy)
- 75 g cukru
- 75 g posiekanej w kostkę gorzkiej czekolady
Tok pracy:
Mąkę przesiej, wymieszaj z sodą i cukrem. Dodaj masło, wbij jajka i wymieszaj mikserem. Dodaj czekoladę i zagnieć ciasto dłońmi.
Odrywaj małe kawałki i formuj w kulki jednakowej wielkości. Lekko spłaszcz- my odbijaliśmy stempelki. Piecz ok. 18 minut w temp. 180 C
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za komentarze- każdy jest dla mnie bardzo cenny.