Składniki:
- jajka ugotowane na twardo
- cebula
- sól, pieprz
- masło/ margaryna/ olej
Tok pracy:
Po ugotowaniu jajka obierz, i przekrój na pół. Do miski wrzuć żółtko z każdej połówki, i rozgnieć widelcem. Cebulę drobno posiekaj i uduś na maśle/ oleju na złoty kolor. Połącz cebulę z masą "żółtkową", dodaj sól i pieprz do smaku i porządnie wymieszaj. Gotową masą wypełniaj połówki jaj.
Pysznie smakują z barszczem czerwonym.
Gotowe :)
A na to bym nie wpadła, to Twoje ulubione nadzienie jajeczne?
OdpowiedzUsuńTak powiem szczerze iz to i wlasnie jak Agnieszka ponizej napisala- lubie tez dodać podduszone pieczarki- jednak w 99% robie jak te wyzej :) Doprawic op swojemu i na prawdę sa pycha- szybko i prosto a do tego smacznie :) MIałam już kilka osob, które nie znały takich jaj i teraz same je również robią zwł. do barszczu czerwonego :)
UsuńSmacznie ;)
OdpowiedzUsuńDziekuje :)
UsuńMoje ulubione nadzienie to żółtka połączone z pieczarkami. Najprościej, najlepiej :)
OdpowiedzUsuńOj tak zgadzam sie iz z pieczarkami tez sa pyszne :) czasem łączę cebule z pieczarkami :)
Usuń