piątek, 26 lutego 2016

Fit ciasteczka- bez glutenu, bez mleka, bez pieczenia

W takie dni gdy pogoda nie chce się zdeklarować... Brak nam sił i energii.. Nic się nie chce... Albo się chce ale się nie może, bo walczy się 5ą dobę z wysoką gorączką...  Może warto zrobić te ciasteczka... Dają trochę powera, nie są pracochłonne, nie wymagają pieczenia .

Smacznego :)

Składniki:

– 1 szklanka płatków owsianych bezglutenowych
– pół szklanki płatków innego rodzaju (np. amarantus, jaglanych)
– 1 szklanka mieszanki: orzechy np. włoskie, sezam, daktyle, rodzynki/żurawina, siemię lniane
– pół szklanki miodu lub  syropu klonowego
– mniej niż pół szklanki masła orzechowego (dobrej jakości)
– łyżka oleju kokosowego lub orzechowego-  daje z orzecha włoskiego


Tok pracy :

W garnku podgrzewamy miód/ syrop z masłem orzechowym. Dodajemy resztę produktów, mieszamy, przelewamy do formy. Kiedy ostygnie kroimy na kawałki ( po ostygnięciu wkładam do lodówki, łatwiej się potem je kroi ).






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za komentarze- każdy jest dla mnie bardzo cenny.