Niby nic a jednak coś takiego.. Nachos nadają się zamiast grzanek do zupy ale i solo jako tzw. przegryzka, do wina/piwa :) Są tak proste iż chyba nie mogą się nie udać :)
Cóż.. to do roboty- krótko, zwięźle i na temat :)
Składniki:
-nachos :) u mnie solone, kukurydziane wyłącznie
-ser żółty/ mozzarella/ ew co kto lubi a dobrze się będzie topiło i rumieniło w piekarniku
Dodatki:
- czego dusza zapragnie... :)
u mnie wersja na ostro- sama papryka: zielona, czerwona i chili ( tylko uwaga- trochę piecze :)
- można dorzucić oliwki by złagodzić smak
Tok pracy:
Dużo się tu nie narobimy :) Nachos wrzucić do żaroodpornego naczynia. Ser zetrzeć na tarce ( wybrałam duże oczka), papryczki i ew. pozostałe dodatki drobno posiekać/ pokroić.
Na nachos wrzucamy dodatki i na nie sypiemy ser. Wszystko wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180-190C i pieczemy ok 10 min. aż ser się stopi i zarumieni.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za komentarze- każdy jest dla mnie bardzo cenny.