piątek, 19 września 2014

Nachosy

Niby nic a jednak coś takiego.. Nachos nadają się zamiast grzanek do zupy ale i solo jako tzw. przegryzka, do wina/piwa :) Są tak proste iż chyba nie mogą  się nie udać :)
Cóż.. to do roboty- krótko, zwięźle i na temat :)

Składniki:

-nachos :) u mnie solone, kukurydziane wyłącznie
-ser żółty/ mozzarella/ ew co kto lubi a dobrze się będzie topiło i rumieniło w piekarniku

Dodatki:

- czego dusza zapragnie... :)
 u mnie wersja na ostro- sama papryka: zielona, czerwona i chili ( tylko uwaga- trochę piecze :)
- można dorzucić oliwki by złagodzić smak

Tok pracy:

Dużo się tu  nie narobimy :) Nachos wrzucić do żaroodpornego naczynia. Ser zetrzeć na tarce             ( wybrałam duże oczka), papryczki i ew. pozostałe dodatki drobno posiekać/ pokroić. 
Na nachos wrzucamy dodatki i na nie sypiemy ser. Wszystko wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180-190C i pieczemy ok 10 min. aż ser się stopi i zarumieni. 
Smacznego :)






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za komentarze- każdy jest dla mnie bardzo cenny.